Eten & Drinken

Pauzehapje

Halverwege de ochtend wordt er in alle groepen gezamenlijk iets gegeten en gedronken, een moment van rust en gezelligheid. Het is prettig voor de kinderen om tegelijkertijd aan het pauzehapje te kunnen beginnen, dus wanneer u bijvoorbeeld een sinaasappel meegeeft, schilt u deze dan van tevoren. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een gezond tussendoortje nuttigen, niet te veel of te calorierijk. Enkele suggesties: fruit, rauwkost, boterham, eierkoek, ontbijtkoek of een krentenbol.

U kunt iets te drinken meegeven in een beker of pakje (om extra afval van drinkpakjes te voorkomen, liefst een herbruikbare en goed afsluitbare beker) en ook hier hebben gezonde varianten de voorkeur: melk, thee of water met vers fruit (koolzuurhoudende dranken en energydrank zijn niet toegestaan). De pauzehapjes en bekers dienen van naam te worden voorzien.

Lunch

De kinderen die tussen de middag overblijven, brengen hun eigen lunch mee. Er wordt gezamenlijk gegeten in de klas en tijdens de lunch wordt er voor de kinderen iets te drinken ingeschonken en een stuk fruit of rauwkost aangeboden. Het aanbod is gevarieerd en bestaat onder meer uit melk, kannen water met fruit, komkommer, appels en bananen: dagelijks vers en lekker gezond. Praktische informatie over de tussenschoolse opvang, vindt u op de pagina TSO en BSO.

Traktaties

Jarig zijn is voor een kind een hele gebeurtenis. Zeker het trakteren in de klas is een belevenis op zich en bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie. De lekkernij die in de klas wordt uitgedeeld, hoeft niet heel groot te zijn en u raadt het misschien al: wij zijn een groot voorstander van gezonde traktaties!

Indien u op zoek bent naar informatie en inspiratie voor leuke traktaties, neemt u dan eens een kijkje op deze pagina van het Voedingscentrum.